Honda Civic je v úzkom výbere AUTOBEST 2018

Utorok, 2017, októbra 3

Nová Honda Civic sa dostala do úzkeho finále medzi šesť kandidátov na ocenenie AUTOBEST 2018 „Best Buy Car of Europe“.

Japonská značka si už druhýkrát zabezpečila finálové umiestnenie, keď sa v roku 2016 dostal do úzkeho výberu automobil HR-V.

Organizácia AUTOBEST je zložená z 31 najvplyvnejších motoristických novinárov z celej Európy. Cieľom ocenenia je vyzdvihnúť nové vozidlo, ktoré predstavuje najlepší celkový projekt pre široké spektrum európskych zákazníkov. Medzi oblasti, na ktoré sa porota zameriava najviac, patrí konkurencieschopná cena, flexibilita, dizajn, možnosti pripojenia a dostupnosť náhradných a servisných dielov. Aby sa vozidlo mohlo súťaže zúčastniť, jeho cena musí byť menej ako 20 000 EUR.

Desiata generácia Civicu je výsledkom doteraz najväčšieho vývojového programu spoločnosti Honda a využíva pokročilé technológie z oblasti strojárstva/inžinierstva, výroby, aerodynamiky, hnacích ústrojenstiev a podvozkov. Predaj v Európe sa začal začiatkom roku 2017. Päťdverový Civic sa vyrába v závode Honda of the UK Manufacturing vo Swindone.

Hodnotenie Hondy Civic prebehne počas jázd „Final 6“, ktoré sa uskutočnia 29. a 30. novembra v talianskom Vairane. Meno víťaza 17. ročníka ocenenia AUTOBEST sa dozvieme v piatok 15. decembra.