Rozmery SUV

Zoznámte sa s rôznymi veľkosťami našich SUV modelov a spoznajte rozdiely medzi kompaktnými, stredne veľkými a veľkými SUV v našej ponuke. Spoznajte naše SUV modely a rozhodnite sa, ktorý z nich je pre vás ten pravý.

Sprievodca veľkosťami SUV modelov Honda: Rozmery

Veľkosť a rozmery SUV modelov sa môžu mierne líšiť v závislosti od roku uvedenia na trh. Nižšie uvedené rozmery sú prevzaté z modelov roku 2023.

Model

Dĺžka

Šírka

Výška

Rázvor kolies

Veľkosť batožinového priestoru

Honda HR-V

4340 mm

1790 mm

1582 mm

2610 mm

1289 l

Honda CR-V

4706 mm

1866 mm

1673 mm

2701 mm

1701 l

Honda ZR-V

4568 mm

1840 mm

1620 mm

2657 mm

1312 l

Honda e:Ny1

4387 mm

1790 mm

1584 mm

2607 mm

1136 l

Honda CR-V Hybrid

4706 mm

1866 mm

1673 mm

2701 mm

1634 l

Kategórie SUV podľa veľkosti

Kompaktné SUV

Kompaktné SUV sú menšej veľkosti. Ich dĺžka sa obvykle pohybuje medzi 420 – 450 cm, ale môžete sa stretnúť s rôznymi verziami. Niektoré z nich ponúkajú podobný objem batožinového priestoru ako ich väčšie SUV, ale môže dôjsť k určitým kompromisom v oblasti priestoru pre cestujúcich. Kompaktné SUV môžu byť skvelým rodinným autom s priestorom pre deti vzadu a dostatkom miesta na batožinu a ďalšie nevyhnutné veci.

Veľké SUV

Veľké SUV sú nielen väčšie než kompaktné, malé a stredne veľké SUV, ale zvyčajne sú aj konštruované tak, aby zvládli väčšie zaťaženie. Majú väčšiu ťažnú kapacitu aj dostatok vnútorného priestoru. Väčšina SUV s dĺžkou nad 470 cm patrí do kategórie veľkých SUV. Niektoré môžu mať tri rady sedadiel, takže sa do teoreticky vojde sedem alebo aj osem cestujúcich s dostatkom pohodlia najmä na kratšie vzdialenosti. Veľké SUV sú zároveň navrhnuté tak, aby zvládli aj najnáročnejší terén. Tieto typy SUV sú vhodné pre väčšie rodiny alebo pre tých, ktorí preferujú aktivity, kde potrebujú veľký batožinový priestor alebo vyššiu ťažnú kapacitu.

SUV strednej veľkosti

SUV strednej veľkosti, ako už názov napovedá, sú väčšie než kompaktné, no menšie než veľké SUV. Dĺžka SUV strednej veľkosti sa zvyčajne pohybuje medzi 450 a 470 cm, hoci aj v tejto kategórii je množstvo rozdielov. SUV strednej veľkosti, ktoré sú ideálne pre rodiny, ponúkajú dobrú kombináciu dostatočnej veľkosti batožinového priestoru a tiež priestoru pre cestujúcich. SUV tejto veľkosti sa vyznačujú dobrým pomerom nízkej spotreby paliva a praktickosťou a sú jednými z najobľúbenejších SUV na trhu.

Modely SUV Honda

Honda CR-V

Honda CR-V je veľké SUV, ktoré ponúka veľa priestoru pre cestujúcich ale aj batožinu. Je vybavené úsporným hybridným systémom a veľmi dobre nastaveným odpružením, vďaka ktorému si ľahko poradí s väčšinou terénov a dovezie vás do cieľa v maximálnom komforte.

Vďaka výške tohto SUV si môžete vychutnať vysokú polohu sedenia, ktorá vám zaistí veľmi dobrý výhľad na cestu a jednoduché nastupovanie a vystupovanie. Vďaka extra nízkej spotrebe paliva v danej triede je model CR-V skvelou voľbou pre tých, ktorí potrebujú dlhý dojazd a tiež s ohľadom na nižšie prevádzkové náklady.

Honda HR-V

Honda HR-V je full hybrid a na plnú nádrž prejde až 740 kilometrov. Napriek tomu, že ide o kompaktné SUV, jeho interiér je nadpriemerne priestranný.

Honda HR-V je veľmi obľúbený model, ktorý ponúka vysoký pomer ceny a hodnoty.

Honda ZR-V

Honda ZR-V je SUV strednej veľkosti, menšie než model CR-V. Batožinový priestor má síce menší než model CR-V, avšak napriek tomu poskytuje dostatok miesta pre väčšinu záujemcov.

Model ZR-V je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú výhody modelov SUV bez toho, aby museli obetovať športové jazdné vlastnosti.

 

Honda e:Ny1

Honda e:Ny1 je úplne nové kompaktné, plne elektrické SUV ideálne pre život v meste a jeho okolí. Vďaka panoramatickej presklenej streche je už aj tak veľkorysá kabína opticky ešte priestrannejšia. Nabíjanie je dostatočne rýchle a trvá iba 45 minút*, vďaka čomu môžete pomerne rýchlo pokračovať v ceste.

Batožinový priestor ponúka dostatok miesta pre väčšinu používateľov. Vďaka elektricky ovládaným dverám batožinového priestoru nemôže byť nakladanie a vykladanie vecí z kufra jednoduchšie.

Veľkosti SUV modelov: Najčastejšie otázky

Aká je priemerná dĺžka SUV?

Dĺžka väčšiny vozidiel SUV sa pohybuje medzi 420 a 500 cm, aj keď na oboch koncoch tohto rozsahu existujú výnimky. Pre predstavu, priemerné rodinné vozidlo meria na dĺžku približne 450 cm.

Aké vysoké je SUV?

Výška väčšiny vozidiel SUV sa pohybuje v rozsahu 1,5 až 1,92 metra.

Aká je priemerná výška SUV?

Výška SUV sa môže značne líšiť v závislosti od modelu a od toho, či ide o kompaktné, stredné alebo veľké SUV. Priemerná výška SUV vozidiel sa pohybuje v rozmedzí 155 -192 cm.

Čo je to veľké SUV?

Veľké SUV sú jedny z najväčších vozidiel na trhu. Možno ich definovať ako veľké vozidlá, niekedy s možnosťou troch radov sedadiel.

Je štandardné SUV vozidlo veľké?

Áno – výrobcovia niekedy používajú na označenie veľkých SUV výraz „štandardné“.

 

 * Nabitie z 10 % na 80 % možno dosiahnuť približne za 45 minút pri nabíjaní jednosmerným prúdom s výkonom 100 kW alebo za približne 6 hodín pri nabíjaní striedavým prúdom s výkonom 11 kW, a to za optimálnych podmienok, napríklad pri teplote okolo 25 °C. Skutočná dĺžka nabíjania sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov, vrátane veku, typu, stavu a teploty nabíjacej jednotky a akumulátora, počiatočnej úrovne nabitia a podmienok prostredia, ako je vonkajšia teplota v mieste použitia. Časy nabíjania môžu byť dlhšie za chladnejšieho počasia a tiež napríklad v prípade, že teplota akumulátora je extrémna a aktivuje tepelnú ochranu akumulátora

SUV modely Honda